Hanky Panky är en klassisk cocktail från tidigt 1900-tal, skapad av den legendariska bartendressen Ada Coleman på Savoy Hotel i London. Med en perfekt balans mellan gin, söt vermouth och Fernet Branca, erbjuder denna drink en komplex och sofistikerad smakupplevelse.
Hanky Panky
(Använd stjärnorna för att lämna ett betyg)
Ingredienser
- 4,5 cl gin
- 4,5 cl söt vermouth
- 0,75 cl Fernet Branca
- Apelsinzest för garnering
Rekommenderad utrustning
Produktlänkar presenteras i samarbete med Bagaren och Kocken SE.
Instruktioner
- Förbered glaset: Kyl ett coupe-glas genom att fylla det med is och vatten. Låt det stå medan du blandar drinken.
- Blanda ingredienserna: Häll gin, söt vermouth och Fernet Branca i ett rörglas fyllt med is.
- Rör om: Rör om med en barsked i cirka 20-30 sekunder tills blandningen är väl kyld.
- Sila drinken: Häll ut isen och vattnet från det kylda glaset och sila sedan cocktailblandningen från rörglaset ner i glaset med en cocktailstrainer.
- Garnera: Dekorera med en apelsinzest genom att vrida den över glaset för att släppa ut oljorna och sedan lägga den i drinken.
Näring
Historia
Hanky Panky skapades av Ada Coleman, huvudbartender på Savoy Hotel i London, någon gång mellan 1903 och 1925. Enligt legenden skapade ”Coley,” som hon var känd, denna drink för skådespelaren Sir Charles Hawtrey. Efter att ha smakat på drinken utbrast han: ”By Jove! That is the real hanky-panky!” vilket gav cocktailen dess namn. Hanky Panky har sedan dess blivit en klassiker inom cocktailvärlden, älskad för sin balanserade och komplexa smakprofil.