Piña Colada är en klassisk tropisk cocktail som kombinerar rom med krämig kokos och söt ananas, vilket skapar en dröm av exotiska smaker.
Pina Colada
(Använd stjärnorna för att lämna ett betyg)
Ingredienser
- 6 cl ljus rom
- 9 cl ananasjuice
- 3 cl kokosgrädde eller kokoskräm
- Is
- Ananasskiva och körsbär för garnering
Rekommenderad utrustning
Produktlänkar presenteras i samarbete med Bagaren och Kocken SE.
Instruktioner
- Förbered ingredienserna: Mät upp rom, ananasjuice och kokosgrädde.
- Blanda cocktailen: Lägg alla ingredienser i en blender tillsammans med en generös mängd is. Mixa tills drinken är slät och krämig. Om du använder en shaker, skaka kraftigt i cirka 15-20 sekunder och häll upp över krossad is.
- Servera: Häll den mixade drinken i ett highball-glas eller hurricane-glas fyllt med is.
- Garnera: Dekorera med en ananasskiva och ett cocktailkörsbär på kanten av glaset för en tropisk touch.
Näring
Historia
Piña Colada har sitt ursprung i Puerto Rico och skapades 1954 av bartender Ramón ”Monchito” Marrero på Caribe Hilton Hotel i San Juan. Marrero sägs ha arbetat i tre månader för att perfekta denna nu världsberömda cocktail. Hans mål var att fånga smakerna av Puerto Rico i en glas och erbjuda gästerna en smak av tropikerna.
Det är dock värt att nämna att det finns andra berättelser om Piña Coladas ursprung, inklusive en som påstår att den först skapades av en pirat vid namn Roberto Cofresí på 1800-talet. Trots olika historier, är Piña Colada nu erkänd som Puerto Ricos nationaldrink och firas varje år på ”Día Nacional de la Piña Colada” den 10 juli.