Sidecar är en klassisk cocktail som kombinerar konjak, Cointreau och citronsaft för en sofistikerad, välbalanserad drink med en härlig syrlighet och subtil sötma.
Sidecar
(Använd stjärnorna för att lämna ett betyg)
Ingredienser
Rekommenderad utrustning
Produktlänkar presenteras i samarbete med Bagaren och Kocken SE.
Instruktioner
- Förbered glaset: Om du vill ha en sockrad kant, gnid kanten av ett kylt cocktailglas med en citronskiva och doppa sedan glasets kant i socker. Ställ glaset åt sidan.
- Blanda ingredienserna: Häll konjak, Cointreau och färskpressad citronsaft i en shaker fylld med is.
- Skaka cocktailen: Skaka kraftigt i cirka 15 sekunder tills blandningen är väl kyld.
- Sila drinken: Sila cocktailen genom en finmaskig sil ner i det förberedda cocktailglaset.
- Garnera: Dekorera med en citronzest eller en citronskiva för en elegant touch.
Näring
Historia
Sidecarens exakta ursprung är något omtvistat, men den tros ha uppstått i början av 1920-talet. Den mest populära berättelsen är att drinken skapades på Harry’s New York Bar i Paris, antingen av bartendern Pat MacGarry eller av Frank Meier på Hôtel Ritz Paris. Drinken sägs ha fått sitt namn efter en sidvagn på en motorcykel, som enligt legenden användes av en amerikansk armékapten som ofta besökte baren.
Sidecar blev snabbt populär både i Europa och i USA och anses vara en av de stora klassiska cocktails. Dess eleganta kombination av konjak, apelsinlikör och citronjuice har gjort den till en bestående favorit i cocktailvärlden.