Boulevardier

Boulevardier är en elegant och kraftfull cocktail som kombinerar bourbon med Campari och söt vermouth, vilket ger en balanserad och sofistikerad smakupplevelse.

Boulevardier

Boulevardier

Inga betyg ännu.

(Använd stjärnorna för att lämna ett betyg)

En sofistikerad cocktail som kombinerar bourbon, Campari och söt vermouth för en balanserad smakupplevelse med en hint av bitterhet och sötma.
Förberedelser 1 minute
Tillagning 2 minuter
Total tid 3 minuter
Portioner 1 person
Kalorier 200 kcal

Ingredienser
 

  • 4 cl bourbon
  • 2 cl Campari
  • 2 cl söt vermouth
  • Apelsinskal eller cocktailkörsbär för garnering

Rekommenderad utrustning

Jigger
Jigger eller Mätglas
Rörglas
Rörglas eller Shaker

Produktlänkar presenteras i samarbete med Bagaren och Kocken SE.

Instruktioner
 

  • Förbered glaset: Fyll ett cocktailglas med is för att kyla det medan du förbereder drinken.
  • Blanda ingredienserna: Häll bourbon, Campari och söt vermouth i ett rörglas eller shaker med is.
  • Rör eller skaka: Rör om eller skaka kraftigt i cirka 10-15 sekunder för att kyla och blanda ingredienserna väl.
  • Sila drinken: Sila cocktailen genom en barsked eller finmaskig sil ner i det kylda cocktailglaset.
  • Garnera: Dekorera med ett apelsinskal eller ett cocktailkörsbär för att ge drinken en elegant touch.

Näring

Kalorier: 200kcal
Typ Drink
Kök Franskt
Nyckelord Boulvardier
Vad tyckte du om receptet?Lämna gärna en kommentar!

Historia

Boulevardier-cocktailen uppkom under 1920-talet och är en variation av klassikern Negroni, där gin ersätts av bourbon eller rye whiskey. Cocktailen tros ha skapats av Harry McElhone, ägaren till Harry’s New York Bar i Paris, som en hyllning till de amerikanska expatriaterna som bodde på Boulevardier de Capucines. Med sina djärva smaker och eleganta stil har Boulevardier blivit en favorit bland whiskyälskare och cocktailentusiaster världen över.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg