Rossini är en elegant och fruktig cocktail som kombinerar mousserande vin med färskpressad jordgubbsjuice för en festlig och uppfriskande smakupplevelse.
Rossini
(Använd stjärnorna för att lämna ett betyg)
Ingredienser
- 10 cl prosecco mousserande vin
- 4 cl färskpressad jordgubbsjuice krossade jordgubbar
- Färska jordgubbar för garnering
Rekommenderad utrustning
Produktlänkar presenteras i samarbete med Bagaren och Kocken SE.
Instruktioner
- Förbered glaset: Förbered champagneglaset genom att kyla det lätt.
- Krossa jordgubbarna: Krossa färska jordgubbar i en skål med hjälp av en muddler eller en gaffel tills du har tillräckligt med jordgubbsjuice.
- Sila jordgubbarna: Sila den krossade jordgubbsblandningen genom en finmaskig sil för att få ut den rena juicen.
- Tillsätt i glaset: Häll den färskpressade jordgubbsjuicen i champagneglaset.
- Toppa: Toppa försiktigt med 8 cl prosecco.
- Rör om: Rör försiktigt om med en barsked för att blanda ingredienserna.
- Garnera: Garnera med en färsk jordgubbe på glaskanten eller i glaset.
Näring
Historia
Rossini är en variation av Bellini-cocktailen, som uppfanns på samma plats i Venedig på Harry’s Bar. Den ursprungliga Bellini skapades av Giuseppe Cipriani på 1940-talet och gjordes med persikopuré och prosecco. Rossini byter ut persikopurén mot färskpressad jordgubbsjuice, vilket ger en annan, men lika uppfriskande, smakprofil.