Detta är en blåbärssmakande version av den klassiska mojiton, alldeles underbar för att njuta av blåbärs mjuka smaker tillsammans en läskande kombination av vit rom, färsk limejuice, och blåbär.
Blåbärsmojito
(Använd stjärnorna för att lämna ett betyg)
Ingredienser
- 6 cl vit rom
- 2 cl färskpressad limejuice
- 2 cl enkel sockerlag 1 del socker, 1 del vatten
- 0,8 dl Färska blåbär
- Bubbelvatten
- Strösocker
- Is
Rekommenderad utrustning
Produktlänkar presenteras i samarbete med Bagaren och Kocken SE.
Instruktioner
- Förbered glaset: Fukta kanterna på ett lowball-glas med limejuice, och doppa sedan i strösocker på en liten tallrik. Tillsätt några isbitar i glaset.
- Tillsätt blåbär: Lägg de färska blåbären i botten av en shaker.
- Muddla: Använd en muddler för att försiktigt muddla blåbären för att frigöra smakerna.
- Tillsätt ingredienser: Tillsätt vit rom, färskpressad limejuice och enkel sockerlag, och is, till shakern.
- Skaka: Skaka kraftigt i 15-20 sekunder för att blanda ingredienserna i shakern.
- Sila över till glaset: Häll över innehållet i shakern till glaset genom en cocktailsil.
- Toppa med bubbelvatten: Fyll upp glaset med bubbelvatten för att toppa drinken.
- Garnera: Garnera med några blåbär för en vacker och inbjudande touch.
Näring
Historia
Mojito är en klassisk cocktail från Kuba som traditionellt görs med vit rom, färsk limejuice, socker, sodavatten och mynta. Den här varianten innehåller färska blåbär för en extra fruktig och härlig smakupplevelse.