Brandy Alexander är en klassisk dessertcocktail som kombinerar brandy, crème de cacao och grädde för en len och lyxig smakupplevelse. Denna drink är perfekt som en efterrättsdrink eller för att njuta av en speciell kväll.
Brandy Alexander
(Använd stjärnorna för att lämna ett betyg)
Ingredienser
- 4 cl brandy
- 4 cl mörk crème de cacao
- 4 cl vispgrädde
- Is
- Riven muskotnöt för garnering
Rekommenderad utrustning
Produktlänkar presenteras i samarbete med Bagaren och Kocken SE.
Instruktioner
- Förbered glaset: Kyl ett coupe-glas eller martiniglas genom att fylla det med is eller ställa det i frysen i några minuter.
- Blanda ingredienser: I en cocktailshaker fylld med is, tillsätt brandy, mörk crème de cacao och vispgrädde.
- Skaka: Skaka kraftigt i cirka 15-20 sekunder för att blanda och kyla ingredienserna väl.
- Sila: Häll bort isen från det kylda glaset och sila cocktailblandningen genom en cocktailsil ner i glaset.
- Garnera: Riv lite muskotnöt över toppen av drinken för en dekorativ och aromatisk touch.
Näring
Historia
Brandy Alexander, tros ha sitt ursprung på 1920-talet från bartendern Troy Alexander och baren Rector’s i New York, USA. Den har blivit en ikonisk efterrättsdrink. Alexander blev snabbt populär på grund av dess rika och krämiga konsistens samt dess balanserade smaker av brandy och choklad. Drinken har dykt upp i många filmer och TV-serier genom åren, cementerande sin status som en klassisk och sofistikerad cocktail. Dess popularitet har hållit i sig tack vare dess dekadenta smak och eleganta presentation.