Blood and Sand

Blood and Sand är en unik cocktail som blandar whisky med apelsinlikör, söt vermouth och apelsinjuice. Namnet härrör från en stumfilm från 1922 med samma namn och erbjuder en balanserad smakprofil av sötma, fruktighet och en hint av rökighet från whiskyn.

Blood and Sand

Blood and Sand

Inga betyg ännu.

(Använd stjärnorna för att lämna ett betyg)

Blood and Sand är en sofistikerad cocktail som kombinerar Scotch whisky, apelsinlikör, söt vermouth och färskpressad apelsinjuice för en balanserad och fruktig smakupplevelse.
Förberedelser 1 minute
Tillagning 1 minute
Total tid 2 minuter
Portioner 1 person
Kalorier 200 kcal

Ingredienser
 

  • 3 cl blended whisky traditionellt används Scotch whisky
  • 2 cl apelsinlikör t.ex. Triple Sec eller Cointreau
  • 2 cl söt vermouth
  • 2 cl färskpressad apelsinjuice
  • Is
  • Apelsinskal för garnering

Produktlänkar presenteras i samarbete med Bagaren och Kocken SE.

Instruktioner
 

  • Förbered glaset: Kyl ett cocktailglas genom att fylla det med is eller placera det i frysen i några minuter.
  • Fyll shakern med is: Fyll en shaker med is.
  • Tillsätt ingredienserna: Mät upp och tillsätt blended whisky, apelsinlikör, söt vermouth och färskpressad apelsinjuice i shakern.
  • Skaka: Skaka kraftigt i cirka 15-20 sekunder för att blanda och kyla ingredienserna ordentligt.
  • Sila: Häll bort isen från det kylda cocktailglaset och sila cocktailblandningen genom en finmaskig sil ner i glaset.
  • Garnera: Dekorera med ett apelsinskal för en aromatisk touch.

Näring

Kalorier: 200kcal
Typ Drink
Kök Amerikanskt
Nyckelord Blood and Sand
Vad tyckte du om receptet?Lämna gärna en kommentar!

Historia

Blood and Sand skapades som en hyllning till den stumfilmsklassiker med samma namn från 1922, med Rudolph Valentino som stjärna. Cocktailen tros ha uppkommit under 1920-talets cocktailrenässans och har sedan dess blivit en välkänd klassiker på cocktailmenyer världen över.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg