Scorpion

Scorpion är en klassisk tiki-cocktail som härstammar från Trader Vic’s i 1940-talets Kalifornien. Denna tropiska drink är en potent blandning av rom, brandy, apelsinjuice, limejuice och orgeat, vilket ger en fruktig och exotisk smakupplevelse.

Scorpion

Scorpion

Inga betyg ännu.

(Använd stjärnorna för att lämna ett betyg)

Scorpion är en klassisk tiki-cocktail som kombinerar rom, brandy och exotiska juicer för en fruktig och tropisk smakupplevelse.
Förberedelser 1 minute
Tillagning 1 minute
Total tid 2 minuter
Portioner 1 person
Kalorier 225 kcal

Ingredienser
 

  • 6 cl ljus rom
  • 3 cl brandy
  • 6 cl apelsinjuice
  • 2 cl färskpressad limejuice
  • 1,5 cl orgeat mandelsirap
  • Is
  • Apelsinskiva och mynta för garnering

Rekommenderad utrustning

Produktlänkar presenteras i samarbete med Bagaren och Kocken SE.

Instruktioner
 

  • Blanda ingredienserna: Häll rom, brandy, apelsinjuice, limejuice och orgeat i en shaker fylld med is.
  • Skaka: Skaka kraftigt i cirka 10-15 sekunder för att blanda och kyla ingredienserna ordentligt.
  • Sila: Häll bort isen från det förberedda glaset och sila cocktailblandningen genom en finmaskig sil ner i glaset.
  • Fyll på: Lägg till några isbitar i glaset.
  • Garnera: Dekorera med en apelsinskiva och en kvist mynta för en exotisk touch.

Näring

Kalorier: 225kcal
Typ Drink
Kök Amerikanskt
Nyckelord Scorpion
Vad tyckte du om receptet?Lämna gärna en kommentar!

Historia

Scorpion skapades av Victor ”Trader Vic” Bergeron på hans berömda bar i Oakland, Kalifornien, på 1940-talet. Drinken blev snabbt populär för sin kraftfulla men balanserade smak och är idag en stapelvara i tiki-barer över hela världen. Trader Vic’s version av Scorpion serverades ursprungligen i en stor skål avsedd att delas av flera personer, men har sedan dess anpassats till individuella portioner.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg