Bombardino

Bombardino är en värmande och lyxig italiensk vintercocktail som kombinerar ägglikör och brandy med en skvätt vispgrädde för en krämig och dekadent smakupplevelse.

Bombardino

Bombardino

Inga betyg ännu.

(Använd stjärnorna för att lämna ett betyg)

En värmande och dekadent vintercocktail som kombinerar ägglikör och brandy med en skvätt vispgrädde för en krämig smakupplevelse.
Förberedelser 1 minute
Tillagning 4 minuter
Total tid 5 minuter
Portioner 1 person

Ingredienser
 

Rekommenderad utrustning

Jigger
Jigger eller Jigger
Visp

Produktlänkar presenteras i samarbete med Bagaren och Kocken SE.

Instruktioner
 

  • Förbered glaset: Värm ett värmetåligt glas genom att fylla det med varmt vatten och låt det stå i några minuter. Häll ut vattnet och torka glaset.
  • Blanda ingredienserna: Häll ägglikör och brandy i det värmetåliga glaset.
  • Värm drinken: Värm försiktigt blandningen, antingen genom att försiktigt värma upp glaset i mikrovågsugnen (utan att koka) eller genom att använda en ångstav om du har en espressomaskin.
  • Garnera: Toppa drinken med vispad grädde som garnering.
Typ Drink
Kök Italienskt
Nyckelord Bombardino
Vad tyckte du om receptet?Lämna gärna en kommentar!

Historia

Bombardino har sitt ursprung i de italienska Alperna och är särskilt populär på skidorter. Namnet ”Bombardino” betyder ”liten bomb” på italienska, vilket hänvisar till dryckens kraftiga och värmande effekt. Traditionellt serveras denna cocktail varm, ofta som en eftermiddagspick-me-up efter en dag i skidbacken. Kombinationen av ägglikör och brandy ger drinken dess karakteristiska rika och krämiga smak, medan den vispade grädden på toppen tillför en lyxig touch.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg