Hallonmojito

Hallonmojito är en fruktig och uppfriskande twist på den klassiska mojiton, där hallon ger en söt och syrlig smak som kompletterar mynta och lime perfekt.

Hallonmojito

Hallonmojito

5/5 baserat på 1 betyg

(Använd stjärnorna för att lämna ett betyg)

En fruktig och uppfriskande cocktail som kombinerar ljus rom, färska hallon, mynta och lime för en somrig smakupplevelse.
Förberedelser 1 minute
Tillagning 2 minutes
Total tid 3 minutes
Portioner 1 person

Ingredienser
 

  • 4 cl ljus rom eller Bacardi Razz
  • 2 cl sockerlag
  • 1/2 st lime i klyftor
  • 9 st färska hallon
  • 9 st myntablad
  • Sodavatten
  • Is
  • Myntakvist och hallon för garnering

Rekommenderad utrustning

Produktlänkar presenteras i samarbete med Bagaren och Kocken SE.

Instruktioner
 

  • Förbered glaset: Fyll ett highballglas med is.
  • Muddla: Lägg limeklyftor, hallon, sockerlag och myntablad i glaset. Använd en muddler för att försiktigt pressa ingredienserna så att smakerna frigörs.
  • Tillsätt rom: Häll i den ljusa romen (eller Bacardi Razz om du använder det).
  • Fyll på med is: Fyll glaset med is.
  • Tillsätt sodavatten: Toppa med sodavatten och rör försiktigt om med en barsked.
  • Garnera: Dekorera med några myntablad i drinken, myntakvist och några färska hallon.
Typ Drink
Kök Kubanskt
Nyckelord Hallonmojito
Vad tyckte du om receptet?Lämna gärna en kommentar!

Historia

Hallonmojito är en variation på den klassiska mojiton, som har sitt ursprung i Kuba. Genom att tillsätta hallon får drinken en söt och syrlig dimension som gör den extra läskande och populär under varma sommardagar. Denna twist på en klassiker har snabbt blivit en favorit bland mojitoälskare världen över.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg