Negroni

Negroni är en berömd italiensk cocktail som sägs ha fått sitt namn från greven Camillo Negroni på 1920-talet. Negronis smaker balanserar mellan bitterhet, sötma och styrka, perfekt för dem som uppskattar en sofistikerad smakupplevelse. Med gin, Campari och söt vermouth är Negroni inte bara en dryck utan en upplevelse av tradition och elegans.

Negroni

Negroni

5/5 baserat på 3 betyg

(Använd stjärnorna för att lämna ett betyg)

Servera Negroni direkt medan den är iskall. Denna robusta och balanserade aperitif är perfekt för att starta en måltid eller som en njutning i sig själv.
Förberedelser 1 minute
Tillagning 2 minuter
Total tid 3 minuter
Portioner 1 person
Kalorier 220 kcal

Ingredienser
 

  • 3 cl gin
  • 3 cl Campari
  • 3 cl söt vermouth exempelvis Martini Rosso
  • Is
  • Apelsinskiva för garnering

Rekommenderad utrustning

Produktlänkar presenteras i samarbete med Bagaren och Kocken SE.

Instruktioner
 

  • Förbered glaset: Fyll ett Old fashioned-glas med is för att kyla det medan du förbereder drinken.
  • Blanda ingredienserna: Mät upp gin, Campari och söt vermouth med hjälp av en jigger eller mätglas och häll sedan i rörglaset eller shakern.
  • Rör eller skaka: Rör eller skaka ingredienserna väl med is tills de är ordentligt kylda.
  • Sila drinken: Använd en cocktailstrainer för att sila upp drinken i det förkylta glaset över isen.
  • Garnera: Dekorera med en apelsinskiva genom att placera den på kanten av glaset eller flyta den på ytan för att ge en citrusbetonad arom till varje klunk.

Näring

Kalorier: 220kcal
Typ Drink
Kök Italienskt
Nyckelord Negroni
Vad tyckte du om receptet?Lämna gärna en kommentar!

Historia

Negronin sägs ha skapats i Florens, Italien, på 1920-talet. Den namngavs efter greve Camillo Negroni, som sägs ha bett om att få sin Americano-drink förstärkt med gin istället för sodavatten, vilket ledde till uppkomsten av denna ikoniska cocktail.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg