Rossini är en elegant och fruktig cocktail som kombinerar mousserande vin med färskpressad jordgubbsjuice för en festlig och uppfriskande smakupplevelse.

Rossini

Rossini

5/5 baserat på 1 betyg

(Använd stjärnorna för att lämna ett betyg)

En elegant och fruktig cocktail som kombinerar mousserande vin med färskpressad jordgubbsjuice för en festlig och uppfriskande smakupplevelse.
Förberedelser 1 minute
Tillagning 2 minuter
Total tid 3 minuter
Portioner 1 person
Kalorier 120 kcal

Ingredienser
 

  • 10 cl prosecco mousserande vin
  • 4 cl färskpressad jordgubbsjuice krossade jordgubbar
  • Färska jordgubbar för garnering

Rekommenderad utrustning

Produktlänkar presenteras i samarbete med Bagaren och Kocken SE.

Instruktioner
 

  • Förbered glaset: Förbered champagneglaset genom att kyla det lätt.
  • Krossa jordgubbarna: Krossa färska jordgubbar i en skål med hjälp av en muddler eller en gaffel tills du har tillräckligt med jordgubbsjuice.
  • Sila jordgubbarna: Sila den krossade jordgubbsblandningen genom en finmaskig sil för att få ut den rena juicen.
  • Tillsätt i glaset: Häll den färskpressade jordgubbsjuicen i champagneglaset.
  • Toppa: Toppa försiktigt med 8 cl prosecco.
  • Rör om: Rör försiktigt om med en barsked för att blanda ingredienserna.
  • Garnera: Garnera med en färsk jordgubbe på glaskanten eller i glaset.

Näring

Kalorier: 120kcal
Typ Drink
Kök Italienskt
Nyckelord Rossini
Vad tyckte du om receptet?Lämna gärna en kommentar!

Historia

Rossini är en variation av Bellini-cocktailen, som uppfanns på samma plats i Venedig på Harry’s Bar. Den ursprungliga Bellini skapades av Giuseppe Cipriani på 1940-talet och gjordes med persikopuré och prosecco. Rossini byter ut persikopurén mot färskpressad jordgubbsjuice, vilket ger en annan, men lika uppfriskande, smakprofil.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg