Scofflaw är en elegant och komplex cocktail som härstammar från förbudstiden i USA, en era då alkohol var förbjuden och smuggling och hemliga barer blomstrade. Namnet ”Scofflaw” är en lekfull benämning på de personer som trotsade förbudet. Med sin sofistikerade blandning av rye whisky, torr vermouth, grenadin och citronjuice, erbjuder denna drink en balanserad och uppfriskande smakupplevelse.
Scofflaw
(Använd stjärnorna för att lämna ett betyg)
Ingredienser
- 4,5 cl rye whiskey rågwhisky
- 3 cl torr vermouth
- 1,5 cl grenadin
- 1,5 cl färskpressad citronsaft
- 2,5 droppar Angostura bitters valfritt
Rekommenderad utrustning
Produktlänkar presenteras i samarbete med Bagaren och Kocken SE.
Instruktioner
- Fyll shakern med is: Fyll en shaker med is för att kyla ner ingredienserna ordentligt.
- Tillsätt ingredienserna: Häll rye whiskey, torr vermouth, grenadin, citronsaft och eventuellt Angostura bitters i shakern.
- Skaka: Skaka kraftigt i cirka 15-20 sekunder tills blandningen är väl kyld.
- Sila: Sila cocktailen genom en finmaskig sil och häll upp i ett kylt cocktailglas.
Näring
Historia
Scofflaw-cocktailen skapades under förbudstiden i USA, när alkoholkonsumtion var illegal och speakeasies – hemliga barer – blomstrade. Namnet ”Scofflaw” uppfanns i en tävling 1924 för att beskriva en person som trotsade alkoholprohibitionen. Denna cocktail blev snabbt populär bland de som vågade utmana lagen och sökte efter sofistikerade drycker. Idag är Scofflaw en hyllning till denna modiga och rebelliska era i amerikansk historia.