Tokyo Iced Tea är en uppfriskande twist på den klassiska Long Island Iced Tea, med en lättare och bubblande karaktär som kommer från sodavatten istället för cola. Det är en god drink för sommardagar eller när du vill ha något uppfriskande och lätt att njuta av.
Tokyo Iced Tea
(Använd stjärnorna för att lämna ett betyg)
Ingredienser
Rekommenderad utrustning
Produktlänkar presenteras i samarbete med Bagaren och Kocken SE.
Instruktioner
- Förbered glaset: Fyll ett highballglas med is för att kyla det ordentligt.
- Blanda ingredienser: I en cocktailshaker fylld med is, tillsätt vodka, gin, vit rom, tequila, Cointreau, färskpressad citronsaft och sockerlag.
- Skaka: Skaka kraftigt i cirka 15-20 sekunder för att blanda och kyla ingredienserna väl.
- Sila: Häll bort isen från det förberedda glaset och sila sedan cocktailblandningen genom en cocktailsil ner i glaset.
- Tillsätt sodavatten: Toppa upp glaset med kyldt sodavatten. Mängden kan varieras efter smak, men fyll vanligtvis glaset till toppen.
- Garnera: Garnera med en limeklyfta.
Näring
Bakgrund
Tokyo Iced Tea är en modern twist på klassikern Long Island Iced Tea, med en ljusare och bubblande twist genom användningen av sodavatten istället för cola.