White Russian

White Russian är en ikonisk cocktail som kombinerar vodka, kaffelikör och grädde för en rik och krämig smakupplevelse.

White Russian

White Russian

Inga betyg ännu.

(Använd stjärnorna för att lämna ett betyg)

En krämig och njutbar cocktail som kombinerar vodka, kaffelikör och vispgrädde för en rik smakupplevelse.
Förberedelser 1 minute
Tillagning 2 minuter
Total tid 3 minuter
Portioner 1 person
Kalorier 325 kcal

Ingredienser
 

Rekommenderad utrustning

Highball-glas
Highball-glas eller Rocks-glas
Jigger
Jigger eller Mätglas

Produktlänkar presenteras i samarbete med Bagaren och Kocken SE.

Instruktioner
 

  • Fyll glaset med is: Fyll ett highball-glas eller rocks-glas med is för att kyla det.
  • Häll i ingredienserna: Tillsätt vodka och kaffelikör i glaset över isen.
  • Toppa med grädde: Häll försiktigt vispgrädden över baksidan av en sked för att skapa ett lager ovanpå drinken.
  • Servera: Servera direkt och rör om försiktigt med en barsked vid behov för att blanda grädden med de andra ingredienserna.

Näring

Kalorier: 325kcal
Typ Drink
Kök Belgiskt
Nyckelord White Russian
Vad tyckte du om receptet?Lämna gärna en kommentar!

Historia

Black Russian skapades 1949 av belgiska bartendern Gustave Tops på Hotel Metropole i Bryssel. Drinken namngavs Black Russian på grund av sin mörka färg och innehåll av vodka, som är starkt associerat med Ryssland.

White Russian, som är en vidareutveckling av Black Russian, uppstod på 1960-talet när någon bestämde sig för att tillsätta grädde till den ursprungliga Black Russian-cocktailen. Tillsatsen av grädde gav drinken en mjukare och krämigare konsistens, vilket gjorde den till en omedelbar favorit.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg